dorpsvereniging SINT LAURENS

OPEN HUIS

In 2008 is de historische dorpskerk van Sint Laurens met hulp van vele vrijwilligers opnieuw ingericht. Er is een programma gestart om de kerk te gebruiken voor activiteiten naast de zondagse eredienst. Zo moet de kerk een grotere plaats in de samenleving krijgen als een echte ontmoetingsplaats: Een Open Huis. De activiteiten passen binnen de functie van een kerkgebouw: Lezingen, een kunstmarkt, tentoonstellingen, concerten van beperkte omvang, concerten voor koren, maar ook een begrafenis met condoleance en koffie of een huwelijkssluiting.

 

Bent u geïnteresseerd?

Meer informatie is te verkrijgen bij:

Fred Mes e-mail

Han Luijk e-mail

Dave Louws e-mail

 open huis

Concert van Keltische muziek door Slán

16 september

De Open Huis activiteiten in de Dorpskerk hebben een primeur. Nooit eerder was er namelijk een concert met Keltische muziek.

De folkgroep Slán is 16 september te gast met muziek uit Engeland, Schotland en Bretagne. Naast het spelen van eigen liedjes proberen ze in ieder "bestaand" nummer hun eigen inbreng te laten doorklinken. Ze zorgen daarbij voor een evenwicht tussen de zangnummers en de instrumentale muziek. Prachtige ballades worden afgewisseld met opzwepende jigs, reels en hornpipes. De band bestaat uit 4 personen die (bas) gitaar, blues harp, high- en low whistles, doedelzakken, accordeon, banjo en percussie bespelen.

 

Slán heeft de afgelopen jaren op diverse festivals gespeeld als het Celtic Festival in Vlaardingen, het "Ireland at the Sea" festival in Scheveningen en het Keltisch Festival in Hank en in folk clubs als "De Lantaern" in Zevenaar, Folk club Twente en Brielle.

 

Eind 2007 werd hun  eerste CD "South West" uitgebracht die overal zeer goed is ontvangen en waarvan de nummers "Will ye go to Flanders?" en "Si Beag si Mor" zelfs allebei een eervolle derde plaats behaalde in Celtic Top 5 van de Irish and Celtic Music Podcast van Marc Gunn die wereldwijd zo'n 30 - 40.000 downloads per aflevering heeft.

 

Kortom het belooft een gevarieerd en opmerkelijk concert te worden.

 

Zaterdag 16 september begint om 20.00 uur het concert in de Dorpskerk,

Van Cittersstraat 69.

 

Kaarten verkrijgbaar aan de zaal. De deur gaat om half acht open.

 

De toegang, inclusief een consumptie, bedraagt € 10,- tot 16 jaar € 5,-

 

Info:  Fred Mes 0118 55 26 27      Dave Louws 0118 63 62 72       
 

 

Bandleden:

Jaap van Liere (banjo, mandoline, gitaar, fluit, accordeon en zang), Gabriele Kohl (zang en gitaar), Ronald Collenteur (bagpipes, fluiten, percussie, mondharmonica en accordeon) en Piet Kikkert (basgitaar en verhalenverteller)