dorpsvereniging SINT LAURENS

 oranjevereniging

Jaarverslag Oranjevereniging Sint Laurens 2016.

 

We begonnen 2016 met de afscheidsreceptie van onze voorzitter Hans Geerse. Tot onze grote vreugde was de opkomst groot en is er niet zomaar voorbij gegaan aan al die jaren, waarbij Hans de drijvende kracht van onze vereniging is geweest.

 

En toen richting Koningsdag met Leonie als nieuwe voorzitter en verder een ongewijzigd team.

Het was geen makkelijke start. Koningsdag viel midden in de vakantieweek en daarom waren veel mensen op vakantie, daarnaast speelde ook het weer een rol. De voorspellingen waren zo slecht dat op veel plaatsen de activiteiten aangepast of afgelast waren. Maar in Sint Laurens niet, ondanks de harde wind is er een volledig programma georganiseerd voor de inwoners.

Naast de gebruikelijke optocht met fanfare waren er voor de kinderen een DJ workshop en een mini bootcamp. Het thema van het middagprogramma was caféspelen, hierbij was o.a. de bingo een groot succes.  De kleedjesmarkt en Sint Laurens Got Talent zijn al bijna traditie en de sterkste mannen van het dorp konden weer stenen drukken. Er waren veel mensen die aanschoven bij de barbecue en de optredens van een zangeres en coverband maakten de feestelijke dag compleet.

 

Maar daarmee was het jaar nog niet voorbij voor het team van de Oranjevereniging, die inmiddels ook voor andere activiteiten garant staan. Zo zijn ze na de zomer weer bij elkaar gekomen om (op veler verzoek) nog een keer een Sinterklaasfeest te organiseren. Gelukkig hebben ze de Sint weer bereid gevonden om ook dit jaar ons dorpje met een bezoek te vereren. Er was een live verbinding met een reporter. Hierdoor konden de kinderen vanuit een tent op de Warande op een groot scherm volgen, hoe de Sint toch wel wat moeite had om de juiste weg naar die Warande te vinden. Het kwam uiteindelijk goed, de opkomst was groot en de reacties positief. Mede dankzij de hulp van de Dorpsvereniging was het een groot succes.

 

Als u zich kan vinden in wat wij proberen te organiseren voor Sint Laurens en u bent nog geen donateur van onze vereniging, zouden wij het erg op prijs stellen als u ons zou willen steunen. Dit kan via onze website of door een mailtje te sturen naar info@ovsintlaurens.nl